S.O.T

Sacro-Occipital Technique – S.O.T., er en teknik udviklet af den amerikanske osteopat, kiropraktor og ingeniør Major Bertrand DeJarnette, D.C. omkring 1920.

Han opdagede, at mange lidelser har deres udspring i strukturelle problemer i muskel/skelet-systemet, og S.O.T. består af en række sammenhængende teknikker, som netop sigter på at re-balancere især bækken og rygsøjle.

DeJarnette bemærkede hvordan en tilsyneladende uskyldig påvirkning af kroppens struktur spreder sig som en ubalance gennem hele kroppen. Han påviste, hvordan f.eks en skade i foden mange år senere kan give sig udslag i hovedpine, smerter ud i armene og kæbeproblemer.

Derfor ser vi i S.O.T. ikke på det enkelte problem isoleret, men betragter det som et udtryk for en ubalance, som er til stede i hele kroppen – derfor må også hele kroppen behandles for at få genoprettet balancen. For at kroppen atter kan finde hvile i sig selv – blivende! S.O.T. anskuer kroppen meget funktionelt – kort sagt kan man sige, at visse aktiviteter understøtter, forebygger, opbygger, vedligeholder, smidiggør, smører og balancerer kroppen (arbejder med kroppen), mens andre aktiviteter belaster, lukker, udtærer, nedbryder, destabiliserer, underminerer og debalancerer kroppen (arbejder imod kroppen ).

En tur i svømmehallen eller et par glade timer på dansegulvet er som udgangspunkt opbyggende for kroppens funktion, mens f.eks 8 timer ved tastaturet hver dag i høj grad belaster kroppen – især disse aktiviteter, som dag efter dag gentages over lang tid, er hård kost for kroppen. Og intelligent, som kroppen lykkeligvis er, meddeler den os det – den gør os opmærksom på, at dette bryder den sig altså ikke om. Derfra er det op til os at tage affære – gør vi ikke det, tvinger vi kroppen til at benytte endnu større bogstaver for at fange vores opmærksomhed. Den lader os ikke i stikken…

En S.O.T.-behandling er nænsom, præcis og elegant. Man benytter 2 kiler, som bruges til at understøtte bækkenets egen balancering. Klientens bækken hviler på disse kiler, som placeres på bestemte måder. Derved får man fat i nogle meget dybtliggende ligamenter i bækkenet, som ellers ikke er tilgængelige for behandleren. Som supplement benytter jeg Kranio-Sakral Terapi, Tensegrity mm. – på denne måde hjælpes klienten hurtigere gennem forløbet.

Jacob Kongshaug

Krops og psykomotorisk terapeut

Jeg tilbyder kropslig behandling til healing af stress og traumer, samt undervisning af kropslige færdigheder til at genvinde ressourcer og kontrol efter langvarige stress og traume problematikker.

Udvikler og uddannelsesansvarlig for: Psykomotorisk stress og traume terapi/ PMST