Kranio-Sakral Terapi

KST er en dybdegående og nænsom manuel behandlingsform. I KST behandles der primært på kranie, rygsøjlen og korsben, samt tværgående bindevævs-strukturer i torsoen.

Oprindelsen til KST kommer fra den amerikanske Osteopat; William Graner Sutherland (1873-1954).

W.G. Sutherland fandt gennem sin passionerede interesse for det anatomiske, belæg for at kraniestrukturens forskellige knogler har mulighed for at tilpasse og bevæge sig. Når disse bevægelser begrænses, påvirkes vores kranie og rygsøjle, samt funktionsniveauet i vores nervesystem.

KST-behandling støtter således helsemæssige problematikker der relaterer til disse anatomiske områder, samt mere inddirekte og subtile funktioner som hormon og immunsystem.

Symptomlisten der med fordel kan profitere af KST behandling er omfattende (for yderlig info se link nedenfor).

Jeg har i mit arbejdet med traumatiserede fundet at KST er et uvurderligt redskab til at regulere og stabilisere symptomer afledt af stress og traumatiske hændelser. Når vores krop vedvarende aktivere sine overlevelsesinstinkter, som er tilfældet under en traumatisering, medfører det ofte en kraftig skærpelse af vores sanser.

Med KST-behandling er det muligt at møde den forøgede sensitivitet, og støtte til en gradvis stabilisering og normalisering af nervesystemets særlige sensitive adfærd. Jeg finder det især anvendeligt til at berolige og frisætte nervesystemet, når det er låst i et vedvarende forhøjet alarmberedskab.

 

 

Link: https://kstforeningen.dk/hvad-er-kranio-sakral-terapi/

http://www.kraniosakralogkropsterapeuter.dk/kranio-sakral-terapi

 

Jacob Kongshaug

 

Krops og psykomotorisk terapeut

Jeg tilbyder kropslig behandling til rehabilitering af stress og traumer, samt undervisning af kropslige færdigheder til at genvinde ressourcer og kontrol efter langvarige stress og traume problematikker.

 

Udvikler og uddannelsesansvarlig for: Psykomotorisk stress og traume terapi/ PMST