S.E. Terapi

Somatic experiencing® SE®

SE® metoden er udviklet af Peter Levine, Ph.D – forfatter af bogen ”Væk tigeren” – Borgens Forlag. Somatic Experiencing er en kropsbaseret behandlingsmetode.

Traumatiske og fastlåste begivenheder bliver nænsomt forløst gennem opmærksomhed på kroppen og dens ressourcer.

Kroppens selvhelende potentiale reaktiveres og der opstår en ny bevægelighed, som kan påvirke alle eksistentielle områder.

Det er ikke selve begivenheden der udløser et traume; men kroppens reaktion på hændelsen.

Når vi er udsat for en trussel reagere vi instinktiv med kamp eller flugt. Hvis ingen af delene er muligt, reager vi med fastfrysning. Fastfrysning er den reaktion der sætter sig i nervesystemet og fører til en høj aktivering. Hvis den ikke bliver forløst kan det føre til symptomer og muligvis syndromer (migræne, fibromyalgi, kronisk træthed m.v.)

Bliver chok og traumer ”fastfrosset” i organismen, kan det få os til at reagere som om faren stadig er til stede. Vi oplever os måske konstant på vagt eller føler os hjælpeløse og overvældede. Det påvirker vores udfoldelse og livsglæde.

Med SE®-metoden er det muligt at frigøre de instinktive reaktioner, der er fastfrosset i kroppen.

Terapeuten guider en sanseproces, som nænsomt støtter nervesystemets naturlige evne til at flytte sig fra stress til balance. Det sker ved inddragelse af ressourcer som modvægt til traumatisering. Ressourcer giver mulighed for etablering af en proces der med terapeutisk støtte sætter kroppens selvhelende potentiale fri og fører dermed fra fastlåsthed til bevægelse. Det afspejler sig på alle eksistentielle niveauer, således at symptomerne kan mindskes og personen oplever at kunne magte flere opgaver.

Stress og angst bliver ofte mindre, funktionsniveauet forbedret, psykisk og fysisk velbefinden stiger, smerter kan blive formindsket, sanserne og tankevirksomhed skærpes, søvnkvaliteten kan bedres og betydning og meningen i livet kan ændres.

Få mere information om SE metoden på www.seforeningen.dk , www.traumeheling.com.

Jacob Kongshaug

 

Krops og psykomotorisk terapeut

Jeg tilbyder kropslig behandling til rehabilitering af stress og traumer, samt undervisning af kropslige færdigheder til at genvinde ressourcer og kontrol efter langvarige stress og traume problematikker.

 

Udvikler og uddannelsesansvarlig for: Psykomotorisk stress og traume terapi/ PMST