PMST

Psykomotorisk stress og traumebehandling PMST er en manuel behandlingsmetode, der særligt er udviklet til at tage sig af fysiske symptomer afledt af stress – og traumehændelser. Udviklet af Jakob Mikkelsen & Jacob Kongshaug.

Hændelser som færdselsuheld, slag- og faldskader. Fysiske skader efter uheld, der har medført kroniske smerter og smertemønstre. Arbejdsrelateret stress med symptomer…

S.E. Terapi

Somatic experiencing® SE®
SE® metoden er udviklet af Peter Levine, Ph.D – forfatter af bogen ”Væk tigeren” – Borgens Forlag. Somatic Experiencing er en kropsbaseret behandlingsmetode.
Traumatiske og fastlåste begivenheder bliver nænsomt forløst gennem opmærksomhed på kroppen og dens ressourcer.
Kroppens selvhelende potentiale reaktiveres og der opstår en ny bevægelighed, som kan…

R.O.F

Ressourceorienteret Færdighedstræning (Forkortes til ROF) – også kaldet Motorisk Haiku, udviklet af Merete Holm Brantbjerg.
ROF er en metode, der støtter udvikling og integration af kropslige, følelsesmæssige og kognitive færdigheder, gennem arbejde med de muskler, som motorisk knytter til færdighederne.
Metoden har fokus på opbygning af ressourcer og handlefærdigheder. D.v.s. – at styrke…

Kranio-Sakral Terapi

KST er en dybdegående og nænsom manuel behandlingsform. I KST behandles der primært på kranie, rygsøjlen og korsben, samt tværgående bindevævs-strukturer i torsoen. Oprindelsen til KST kommer fra den amerikanske Osteopat; William Graner Sutherland (1873-1954). W.G. Sutherland fandt gennem sin passionerede interesse for det anatomiske, belæg for at kraniestrukturens forskellige knogler har mulighed for at tilpasse og bevæge sig. Når disse bevægelser begrænses, påvirkes vores kranie og rygsøjle, samt funktionsniveauet i vores nervesystem.

 

Tensegrity

Tensegrity er sammenlægning af to ord; tensional (spænding) og intregrity (integritet).

Et konstrueret ord, der henviser til det fascinerende fænomen der opstår når man forener og balancere noget elastik og noget kompakt. Lidt ligesom en ballon med sin elastiske gummi struktur, og luften vi presser og komprimere ned i ballonen, når vi puster den op. Sammen udgør de ét hele, som dynamisk evner at tilpasse sig pres, vrid og trækpåvirkninger. Når ”stress” påvirkningerne ophører, vender ballon strukturen smidigt tilbage til sin oprindelige form.