R.O.F

Ressourceorienteret Færdighedstræning (Forkortes til ROF) – også kaldet Motorisk Haiku, udviklet af Merete Holm Brantbjerg.

ROF er en metode, der støtter udvikling og integration af kropslige, følelsesmæssige og kognitive færdigheder, gennem arbejde med de muskler, som motorisk knytter til færdighederne.

Metoden har fokus på opbygning af ressourcer og handlefærdigheder. D.v.s. – at styrke mestringen af hverdagen gennem at integrere færdigheder i kroppen – at åbne valgmuligheder – at etablere kontakt til uerkendte eller uudviklede muligheder – at træne dem i praksis og at integrere dem i personlighedens repertoire.

Kropslig træning af færdigheder udvider erfaringsmæssigt en persons evne til at mestre hverdagen og til at rumme både høj og lav intensitet og dermed kunne bevare sig selv samlet, i resonans og handledygtig også i svære situationer. Jo mere man træner og sanser f.eks. centrering, jordforbindelse og energirumning, desto mere bliver disse færdigheder automatiserede, og jo flere situationer i livet er de dermed tilgængelige for een som en ressource.

Træning af færdigheder medfører også, at det bliver mindre farligt for klienter at møde gamle traumatiske erindringer i terapi, fordi det bliver lettere at få nye erfaringer her- og nu – istedetfor at blive låst i gamle spor.

Jacob Kongshaug

Krops og psykomotorisk terapeut

Jeg tilbyder kropslig behandling til healing af stress og traumer, samt undervisning af kropslige færdigheder til at genvinde ressourcer og kontrol efter langvarige stress og traume problematikker.

Udvikler og uddannelsesansvarlig for: Psykomotorisk stress og traume terapi/ PMST